Image

Tussen de historie en de toekomst


					Image

Centrale ligging in Delft

5 min. fiets TU Delft

6 min. fiets Station Delft Centraal

18 min auto Rotterdam

22 min. auto Den Haag

37 min. auto Schipholnavigeer naar

Centrale ligging in Delft

De ligging van Gele Scheikunde is zeer gunstig. Vlakbij de gezellige binnenstad, op het scharnierpunt van de Zeeheldenbuurt, BK-City en de TU Campus. Ook de bereikbaarheid is  erg goed, met de auto, de fiets én met het openbaar vervoer. Hartje Delft is 6 minuten fietsen, Rotterdam en Den Haag is ca. 20 minuten met de auto, en vanaf 2024 rijdt tram 19 van station Delft naar de TU Campus met een halte op de Michiel de Ruyterweg ter hoogte van Gele Scheikunde.


					Image

					Image

					Image

In de buurt

Het nieuwe Grand Café en het buurtplein worden het kloppend hart van Gele Scheikunde. Hier kunnen bewoners en buurtgenoten elkaar ontmoeten en kunnen kinderen veilig spelen. Een andere bron van levendigheid worden de voorzieningen waar de hele buurt van profiteert. Van speciaalzaken tot horeca.


					Image

					Image

					Image

					Image

Voorzieningen

Voor jong en oud

Goede basisscholen, middelbare scholen, hogescholen en universiteiten zijn te vinden in de directe omgeving van Gele Scheikunde. En voorzieningen zoals sportverenigingen, parken, musea, (film)theaters zijn binnen handbereik.


					Image

Groene omgeving

De buurt krijgt een groen karakter dankzij de daken van de woningen, het binnengebied, de kraag om de buurt heen en het park. Deze verschillende elementen worden door landschapsarchitect Karres en Brands in harmonie met elkaar verbonden. Zo ontstaat een buurt met rust en ruimte. De bestaande bomen worden uiteraard zoveel mogelijk behouden.

 Image